Mokytojo dienos proga – nepamirštama kelionė pas kaimynus

Mokytojo dienos proga Joniškio žemės ūkio mokyklos mokytojai vyko pas savo kaimynus – į Latviją. Čia mūsų laukė rudeniškai spalvota gamta, šokolado aromatas ir žuvies patiekalų degustacija.

Tapome liudininkais to, kaip natūralioje gamtoje kuriamas kinas, ir pasijusti šimtmečių senumo didvyrių kailyje – apsilankėme kino miestelyje „Cinevilla“ gražiajame Kurše. Miestelis buvo pradėtas statyti kino juostai „Rīgas sargi“ (Rygos sargybiniai) filmuoti. Iki šiol jau yra nufilmuoti keli latvių vaidybiniai filmai ir dar ne vienas užsienio kino filmas, serialas. Vėliau vykome į šokolado muziejų Purėje. Susipažinome su kakavos, šokolado istorija, turėjome galimybę paragauti šokolado ir sukurti šokolado figūrėles bei saldainius patys. Po įdomios ir skanios ekskursinės programos Purės šokolado muziejuje, pasisveikinome su Baltijos jūra įlankoje. O pusiaukelėje tarp Latvijos sostinės ir Kolkos rago, mažame Engurės žvejų kaimelyje, kavinėje „Buda“ pasimėgavome šviežios žuvies patiekalais.

Už galimybę pabūti kartu, patirti saują teigiamų įspūdžių, už suorganizuotą edukacinę išvyką, tariame nuoširdų AČIŪ mokyklos Daivai Mažeikienei ir Loretai Jonaitei.

JŽŪM informacija ir nuotraukos