Svečiuose – Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras

   Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras – didžiausia ir viena daugiausiai specialybių ruošianti profesinio mokymo įstaiga Lietuvoje.  Profesinis mokymas Centre vykdomas trimis kryptimis: grožio, sveikatos ir socialinės gerovės, verslo. Čia galima įgyti net 26 specialybes.

      Gražia pavasario diena besimėgaudami ir važiuodami pro Joniškį, lydimi profesijos mokytojų Reginos Ribokienės, Danos Žemaitaitienės ir Jauniaus Kaubrio, mūsų mokyklą   aplankė Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro būsimieji apželdintojai ir floristai.

         Svečiai iš arčiau susipažino su dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo darbuotojo specialybe. Apsilankė technologijų centre, apžiūrėjo agronomijos kabinete esančius mokymo priemonių pavyzdžius. Susižavėję apžiūrinėjo vaistažolių ir arbatos  namelį ir šiltnamį, praktiškai išbandė įrankius, gėrėjosi mūsų mokyklos gražia aplinka. Floristines kompozicijas su mokytoja Rima kaip tik kūrė mažieji mūsų svečiai iš  ,,Saulutės,, vaikų darželio. Turėjome galimybę stebėti mažuosius kūrėjus, kaip emocingai ir išraiškingai jie dirba. Svečius maloniai sutiko ir bendravo profesijos mokytojos Emilija Ivanova ir  Rima Skirvainienė.

         Kitoje  dirbtuvių erdvėje buvo įsikūrę plenero ,,Vyšnios žydėjimas,, dalyviai. Aplankėme ir  juos, pasižvalgėme po profesionalių dailininkų kūrybines dirbtuves, apžiūrėjome jų darbus.

     Ryte  gauta žinutė iš svečių:  … Labai dėkui už galimybę pamatyti jūsų tokią šaunią mokyklą. Ačiū už jūsų rūpestį ir siunčiu keletą nuotraukų iš mūsų vizito. Pagarbiai, Jaunius Kaubrys …

.

 

 

                                                                                        Metodininkas Stasė Stulginskienė