Šiemet Mokytojų dieną nusprendėme paminėti kitaip – paskęsti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio jūroje ir pasinerti į legendinio režisieriaus Juozo Miltinio gyvenimo istorijas ir jo kulinarinį pasaulį. Maestro garsėjo ne tik teatru, bet ir ypatingu santykiu su gastronomija.
Ragavome išskirtinius patiekalus pagal Miltinio užrašytas receptūras. Anot jo, yra tik dviejų rūšių tortai – Vaikiški ir Napoleonas. Būtent jo mėgstamiausias desertas – „Režisieriaus Napoleonas“. Tai ne tik gardus tortas, bet ir prisiminimų bei legendų kupinas simbolis, pasakojantis apie Maestro rafinuotą skonį ir gyvenimo malonumų pajautimą.
Mokinių parodytas dėmesys, istorijos apie Miltinio puotas, prancūziškos kultūros atspindžius, mažos etiketo pamokėlės ir gurmaniški atradimai mokytojų dienos šventę pavertė tikra kelione – į teatro, meno ir skonio pasaulį.
Informacija ir nuotraukos Simonos Jonkutės