VIRĖJO PADĖJĖJO PROFESINIO MOKYMO MODULINĖ PROGRAMA
Kvalifikacija: virėjo padėjėjas
Mokslas trunka 2 metus
Įgyjamas profesinis išsilavinimas
Programos tikslas – Virėjo padėjėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam virėjo padėjėjui parengti, kuris gebėtų palaikyti tvarką virtuvėje, pasiruošti nesudėtingų patiekalų gaminimui, gaminti ir apipavidalinti nesudėtingus patiekalus.
Absolventai gebės: greitai atlikti pirminį maisto produktų paruošimą, pagaminti ir patiekti nesudėtingus šaltus ir karštus patiekalus, užkandžius ir gėrimus, desertus, saugiai naudotis technologiniais įrengimais ir inventoriumi, įvertinti produktų kokybę; žinos maisto produktų ir priedų asortimentą, paskirtį, kokybinius reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus, maisto šiluminio paruošimo būdus, patiekalų gaminimo technologijas, darbo saugos ir higienos normų reikalavimus.
Įsidarbinimo galimybės: įgiję virėjo padėjėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Kartu su bendrojo ugdymo dalykais mokiniai mokysis šių profesinio mokymo modulių: