Virėjo padėjėjo profesinio mokymo modulinė programa

VIRĖJO PADĖJĖJO PROFESINIO MOKYMO MODULINĖ PROGRAMA

Kvalifikacija: virėjo padėjėjas

Mokslas trunka 2 metus

Įgyjamas profesinis išsilavinimas

 

Programos tikslas – Virėjo padėjėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam virėjo padėjėjui parengti, kuris gebėtų palaikyti tvarką virtuvėje, pasiruošti nesudėtingų patiekalų gaminimui, gaminti ir apipavidalinti nesudėtingus patiekalus.

Absolventai gebės: greitai atlikti pirminį maisto produktų paruošimą, pagaminti ir patiekti nesudėtingus šaltus ir karštus patiekalus, užkandžius ir gėrimus, desertus, saugiai naudotis technologiniais įrengimais ir inventoriumi, įvertinti produktų kokybę; žinos maisto produktų ir priedų asortimentą, paskirtį, kokybinius reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus, maisto šiluminio paruošimo būdus, patiekalų gaminimo technologijas, darbo saugos ir higienos normų reikalavimus.

Įsidarbinimo galimybės: įgiję virėjo padėjėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

 

Kartu su bendrojo ugdymo dalykais mokiniai mokysis šių profesinio mokymo modulių:

  • Blynų, lietinių, blynelių ir sklindžių gaminimo
  • Darbuotojų saugos ir sveikatos
  • Įvado į darbo rinką
  • Įvado į darbo rinką
  • Įvado į profesiją
  • Maisto produktų ir žaliavų parinkimo, pirminio jų apdorojimo
  • Nesudėtingos technologijos BBQ ir grilio patiekalų gaminimo
  • Nesudėtingos technologijos patiekalų gaminimo
  • Nesudėtingos technologijos pusgaminių gaminimo
  • Nesudėtingos technologijos sušių gaminimo
  • Nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalų gaminimo
  • Picų gaminimo
© 2020 Joniškio žemės ūkio mokykla | Rekomenduoja: Atradau.lt | Sprendimas: Elektroninės Vizijos