Virėjo profesinio mokymo modulinė programa

VIRĖJO PROFESINIO MOKYMO MODULINĖ PROGRAMA

Kvalifikacija: virėjas.

Mokslas trunka 3 metus.

Įgyjamas vidurinis išsilavinimas.

 

Programos tikslas – Virėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam virėjui parengti, kuris gebėtų palaikyti tvarką virtuvėje, pasiruošti patiekalų gaminimui, gaminti ir apipavidalinti patiekalus, dirbti su dokumentais.

Absolventai gebės: organizuoti virtuvės darbą, greitai atlikti pirminį maisto produktų paruošimą, pagaminti ir patiekti kokybiškus šaltus ir karštus patiekalus, užkandžius ir gėrimus, desertus, saugiai naudotis technologiniais įrengimais ir inventoriumi, naudotis apskaitos ir informacinėmis technologijomis, įvertinti produktų kokybę, pristatyti patiekalus ir valgiaraštį užsienio kalba, savarankiškai paskaičiuos produktų kiekį, išeigos normas ir patiekalų kainą; žinos maisto produktų ir priedų asortimentą, paskirtį, kokybinius reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus, maisto šiluminio paruošimo būdus, patiekalų gaminimo technologijas, darbo saugos ir higienos normų reikalavimus, darbų organizavimo ir apskaitos pagrindus; mokės dirbti su technologiniais įrengimais ir inventoriumi, atrinks produktus ir ruoš įvairius patiekalus, organizuos savo darbą.

Įsidarbinimo galimybės: įgiję virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

 

Kartu su bendrojo lavinimo dalykais mokiniai mokysis šių profesinio mokymo modulių:

 

  • Įvado į profesiją
  • Įvado į darbo rinką
  • Darbuotojų saugos ir sveikatos
  • Tvarkos virtuvėje palaikymo
  • Pasiruošimo patiekalų gaminimui
  • Pusgaminių ir karštųjų patiekalų gaminimo ir jų apipavidalinimo
  • Salotų ir garnyrų gaminimo ir jų apipavidalinimo
  • Darbo su dokumentais
  • Tautinio paveldo patiekalų gaminimo
  • Saldžiųjų patiekalų gaminimo
  • BBQ ir grilio patiekalų gaminimo

© 2019 Joniškio žemės ūkio mokykla | Rekomenduoja: Atradau.lt | Sprendimas: Elektroninės Vizijos